Kiscsoportos személyi edzés, mely ötvözi a személyi edzés előnyeit a csoport adta motivációval. Az egyik legsokoldalúbb edzésmódszer, amellyel egyszerre lehet fejleszteni erőt, állóképességet, hajlékonyságot, koordinációt. Mivel a gravitációval szemben a saját súlyunkkal dolgozunk, a terhelés személyre szabott, így nőknek, férfiaknak egyaránt ajánlott.

Több mint 300 gyakorlat végezhető el vele, de a variációk száma csak a fantázián múlik. Természetes mozgáselemekkel dolgozik, ezért ízületkímélő. Célzottan a törzsizomzatra hat (hasfal, ágyék, mély-hátizmok), a gyakorlatok során ezek az izomcsoportok mindig terhelés alatt vannak. Miközben edzünk, a gyakorlatok nagyobb intenzitása miatt pulzusunk is magasabb tartományban tartózkodik, ezáltal az izmaink formálódása mellett a szív- és keringési rendszer is fejlődik.

Az a fajta edzésmódszer, melynek gyakorlatai a mindennapi életből vett mozdulatokból építkeznek. A funkcionális tréning esztétikailag is átformálja a testet, és harmonikusan kidolgozott izomzatot, jobb izomegyensúlyt eredményez, fejleszti az állóképességet és a stabilitást.

Az edzés három szakaszra bontható: bemelegítés -, a konkrét gyakorlatok és nyújtás. Jóval intenzívebb, mint egy kardióedzés, sokkal több kalóriát égetünk el rövidebb idő alatt és az anyagcserét is annyira felpörgeti, hogy az edzés utáni regenerációra legalább annyi kalóriát égetünk el, mint edzés közben.

Tartásjavító hatása a célzott gyakorlatokkal megkérdőjelezhetetlen, mivel az eszközzel gyakorlatvégzés közben olyan labilis testhelyzetet biztosítunk, aminek tudatos megtartása igénybe veszi a törzs stabilizáló izmait, mialatt a nagyobb, mozgásért felelős izmokat dolgoztatjuk.

Használd a Tested a Gépek Helyett!                                               Erő, állóképesség, motiváció!

 

Elérhetőség:

Benkő Csilla                                                                         

Személyi edző ,TRX Trainer

Tel.: 06-30/367-7686                                                                                                    

 

Csilla